Lelystad '67 E4 2 - 6 (1 - 1) BAS JO11-1
26-10-2013, 08:45 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

Sterk BAS pakt grote overwinning bij SVL.

Vandaag stond er een competitiewedstrijd tegen SVL op programma. Die hadden nog maar 4 wedstrijden gespeeld en net zoveel punten gehaald. Wij hadden uit 5 wedstrijden 3 punten gehaald. Vandaag was Jurre afwezig en aangezien de E2 geen wedstrijd had ging Mika mee met ons en mocht die vandaag zijn keepers kunsten vertonen bij de E1.

Eenmaal op het veld aangezien was het een beetje een chaos. Niet aan onze kant, maar aan de kant van SVL. Ze stonden nog niet op het veld, hadden eerst nog maar 5 spelers. Dus moesten ze wachten op spelers van andere teams en wachten op hun eigen spelers. Uiteindelijk begonnen we 5 minuten later.

We begonnen scherp aan het duel en kregen al enkele mogelijkheden. Die werden onbenut gelaten door goed keepers werk van de keeper van SVL. Het bleek niet hun echte keeper te wezen, want naar een paar minuten was er een keepers wissel en kwam hun eigen keeper in het veld. Na een goed begin zakte we wat in. SVL leek hiervan te profiteren, maar de spits faalde 1 op 1 met Mika. Die de bal er fantastisch uit hield. Ook SVL maakte de kansen niet af en zo bleef het 0-0. Dat leek ook de ruststand te worden, maar daar dacht Cas toch anders over. Een ingooi op links werd naar Niek gegooid, die maakte een goede actie en zag Cas vrij staan. Die dacht niet na en haalde van zo 15 meter vol uit op de goal. De keeper heeft de bal alleen gehoord en zag de bal in de kruising verdwijnen. Een prachtige 0-1 door Cas. Lang konden we er niet van genieten, want binnen 5 minuten stond het alweer gelijk. Een diepte bal werd door de spits goed langs Mika geschoten, Stijn probeerde de bal nog van de lijn te halen alleen lukte dit helaas niet. Er stond een terechte 1-1 ruststand op het scorebord.

We begonnen ook de 2e helft goed. Wat we in de eerste helft nog lieten, deden we in de 2e helft beter. Een overtreding op Yassir werd bestraft met een vrije trap dicht bij het goal. Eerst wou Yassir hem zelf nemen, uiteindelijk nam Cas hem en iedereen had verwacht dat die de bal keihard op goal zou schieten. Dat bleek niet te gebeuren, want SVL had een muurtje van 3 man neergezet waardoor Yassir helemaal vrij stond. Cas zag dat en legde de bal breed, voor Yassir was het een koud kunstje om de bal in het goal te schieten. Zo stonden we weer op voorsprong. 1-2. Nu de taak om hem dan ook vast te houden. Dat leek nog fout te gaan ook, want de spits kwam 1 op 1 met Mika. Maar Mika was is 2 instanties de baas. En zo bleef het 1-2. Het spel golfde daarna op en neer, mede door goed verdedigingswerk van Mike en Bram bleef het lang 1-2. Totdat Cas 2 keer in een halve minuut op de grond lag. Hij leek gewisseld te moeten worden, hij gaf zelf aan wel verder te kunnen toch werd die gewisseld. Waarbij de 2e keer dat die op de grond lag voordeel niet werd gegeven. Helaas voor ons want het was Justin die samen met Yassir 1 op 1 kwam met de keeper. Toch viel de 1-3 wel. Na een individuele actie van Yassir schoot die de 1-3 binnen. Het leek de beslissing. Bij SVL lieten ze hun koppies hangen en bij ons was iedereen erop gebrand het af te maken. De 1-4 viel dan ook snel. Na een actie over rechts van de uitblinkende spelende Mike vond hij Justin, die met een half schot/stift de bal in de kruising zag verdwijnen. Een goed uitgespeelde aanval en prachtig afgerond door Justin. Een dik verdiende tussenstand, want de jongens waren vandaag gewoon feller en scherper dan de tegenstander. De score had nog veel verder kunnen uitlopen. Uiteindelijk viel de 1-5 nog wel. Uit een corner van Mike kopte één van de kleinste speler in het veld raak. Het was Yassir die zijn 3e van de wedstrijd maakte. Toch deed SVL nog wat terug, in eerste instantie werd de bal nog tegen gehouden, maar in 2e instantie werd de bal hard in de hoek geschoten en was Mika kansloos. 2-5. SVL probeerde nog even door te drukken, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het slotakkoord was voor Furkan. Die had namelijk nog niet gescoord op zijn nieuwe schoenen. Na een actie van Yassir moest Furkan alleen nog zijn mannetje voorbij. Dit lukte hem en schoot de bal moeiteloos langs de keeper. 2-6. Dit was ook de eindstand. Een mooie uitslag voor een hele goede wedstrijd van het hele team.

Iedereen verdiend de complimenten na zo wedstrijd. Toch was er iemand vandaag superieur. Voor degene die de wedstrijd gezien hebben kon dat maar één iemand wezen. Het was niet de uitstekend keepende Mika, maar het was Mike. Stond verdedigend goed en kwam zo nu en dan aanvallend goed mee naar voren. Maar zoals al gezegd verdiend iedereen de complimenten na deze wedstrijd en heeft iedereen een dikke voldoende gehaald. Volgende week wacht er weer een tegenstander uit Lelystad. Dit maar ontvangen bij thuis Unicum. Hopelijk kunnen we weer zo wedstrijd neerzetten als vandaag.

Man van de wedstrijd: Mike Vermetten