BAS JO11-1 - Unicum E3 : 4-5

BAS JO11-1 4 - 5 (1 - 1) Unicum E3
4-11-2013, 09:00 uur

BAS verliest spektakelstuk van Unicum

Vandaag stond er een competitiewedstrijd op het programma tegen Unicum E3. Na vorige week gewonnen te hebben van SVL was het vertrouwen groot. Voordat de wedstrijd gespeeld ging worden, gingen we eerst op de foto. Iedereen had netjes zijn haar gedaan.

In de openingsfase van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Unicum had iets meer balbezit maar kwam ook niet tot grote kansen. Toch was de eerste grote kans voor Unicum, alleen raakte zij de paal. Die veel later krijgen wij dan ook onze eerste grote kans. Na een actie van Yassir kon Justin vrij inschieten. Hij zag zijn schot alleen naast het goal verdwijnen. Na die kans kwamen we beter in de wedstrijd, en kregen we via Yassir een paar goede kansen. Die werden alleen nog niet afgemaakt. Dat deed Unicum ook niet, een goed keepende Mike voorkwam enkele goals. De net ingevallen Niek wist wel het net te vinden. Na een actie van Yassir wist hij met zijn eerste balcontact de keeper te passeren en de 1-0 te maken. Lang konden we er niet van genieten. Na goed verdedigen moesten we een corner weggeven, en tot schrik van iedereen werd die er in 1 keer ingedraaid. Zo stond het vlak voor rust 1-1. Een terechte tussenstand, alleen helaas voor ons viel die wel vlak voor rust.

De 2e helft bleek een spektakel stuk te worden. Het werd al snel 1-2 voor Unicum. Na balverlies op het middenveld kwamen ze 1 op 1 met Mike. Die was kansloos op het schot. Niet veel later kwam ook nog de 1-3. Het was Mike die mocht uitschieten, hij schopte alleen in de grond in plaats van de bal. De bal kwam bij de Unicum spits en die schoot hem over Mike heen in het goal. Deze stand bleef ook lang staan op het scorebord. En Unicum leek de overwinning mee te nemen. Maar de jongens dachten daar heel anders over. Een prachtige afstandschot van Yassir verdween over de keeper heen in het goal. 2-3. De jongens geloofde er weer in. En dat bleek al een minuut later. Na goed doorzetten verloor de verdediger van Unicum de bal en was het voor Yassir niet moeilijk om 1 op 1 de keeper te passeren. En zo stond het binnen 2 minuten ineens weer gelijk. We wouden doordrukken om voor de overwinning te gaan, maar uit een counter kreeg Unicum een corner. Die kwam strak voor de goal en werd binnen getikt. 3-4. Toen moesten we risico’s nemen. Dit leidde echter tot balverlies van Bram op het middenveld. Unicum speelde dit daarna goed uit en maakte er 3-5 van. De wedstrijd zal nu dan wel beslist wezen dacht Unicum, maar dat bleek toch niet zo te zijn. Na goed doorzetten van Cas en een even zo goede voorzet, was het voor Niek een koud kunstje om de bal in het goal te schieten. 4-5. Helaas was er geen tijd meer om voor de gelijkmaker te gaan. Toch de complimenten aan de jongens die goed voetbal hebben laten zien. Helaas werden onze fouten afgestraft. We hebben vandaag veel veerkracht getoond, maar kwamen helaas net te kort.

Volgende week wacht er een zware wedstrijd, want na de uitslagen van vandaag mogen we aantreden tegen de nieuwe koploper. Dat is Nunspeet E3. die zijn nog ongeslagen in de competitie.