BAS JO11-1 - Nunspeet E3 : 1-7

BAS JO11-1 1 - 7 (0 - 2) Nunspeet E3
9-11-2013, 09:00 uur

BAS verliest van koploper Nunspeet

Vandaag stond er een competitiewedstrijd op het programma tegen koploper Nunspeet E3. Het beloofde dus van te voren al een zware en moeilijke wedstrijd te gaan worden. Na een rustige training op de woensdag, was iedereen vandaag weer aanwezig.

Het begin was veel belovend, achterin stond het goed en werd er bijna niks weggegeven. Voorin kregen we een paar kleine kansen. Met Justin die voor het eerst op goal stond werd er al gezegd dat we op de bal moesten verdedigen en de tegenstander niet zomaar laten schieten, maar na onoplettendheid achterin kon de linkshalf van hun vrij inschieten. Dit deed die overigens heel aardig. 0-1. Na de 0-1 gingen we beter voetballen, en waren we Nunspeet onder druk aan het zetten. Met veel balbezit en een paar goede kansen. Alleen was die keeper van Nunspeet vandaag in vorm en stopte enkele goede schoten van Yassir en Bram. Vlak voor rust viel de goal dan toch nog aan de andere kant, waar Justin eerst nog een vrije trap goed tegen hield was een afstandsschot hem te machtig en verdween in het goal. 0-2 was dan ook de ruststand. Een tikkeltje geflatteerd aangezien we goed mee konden voetballen met Nunspeet en zelfs op sommige momenten beter waren.

Zo goed als we de eerste helft begonnen, zo slecht begonnen we de 2e helft. Binnen 5 minuten na rust stond het al 0-4. De 0-3 kwam via de kluts langs Justin en zo kon de spits de bal in het lege goal schuiven. Nog geen 3 minuten later konden ze van een metertje of 10 weer vrij op goal schieten en was Justin kansloos. De wedstrijd was toen gelijk gespeeld. Bij de meeste gingen de kopjes hangen. Met een paar goede reddingen voorkwam Justin een grotere achterstand. Toch viel de 0-5 ook vrij snel na rust. Toch kregen we in de 2e helft de goal die we verdiende. Het was een actie van Furkan en Niek schoof de bal netjes langs de keeper. Het schudde Nunspeet weer wakker en gingen opzoek naar meer goals. Ze maakte er uiteindelijk nog 2. Waarvan die laatste een prachtige was. De spits schoot hem hard en hoog in het goal. Op basis van de 2e helft een terechte uitslag, alleen had er in de eerste helft meer ingezeten. Toen werd er bij vlagen goed gevoetbald. Dit moeten we meenemen naar volgende week. Dan spelen we de derby uit bij ASVD.

Man van de wedstrijd: Stijn Custers