Zwart Wit '63 E3 3 - 2 (3 - 2) BAS JO11-1
23-11-2013, 11:00 uur
Sportpark Parkweg, Parkweg 0 Harderwijk

Sterk BAS vergeet punten mee te nemen uit Harderwijk

Vandaag stond alweer de één na laatste competitiewedstrijd op het programma. We speelden uit tegen Zwart Wit’63. De wedstrijd begon pas om 11 uur, hopelijk waren we nu wel wakker en niet zoals eigenlijk het hele seizoen al dat we moeite hebben om in de wedstrijd te komen
.
Het leek in het begin gelijk op te gaan, het spel golfde op en neer. Maar dat leidde niet tot grote kansen. Het leek erop dat we goed mee konden voetballen met Zwart Wit. Toch hadden we een paar zwakke momentjes. En dat bleek ook fataal te worden. Binnen 10 minuten kregen we 3 tegengoals door niet goed in te grijpen achterin. Zo stonden we ondanks dat we redelijk mee konden voetballen toch met 3-0 achter. Mike was kansloos bij alle 3 de doelpunten. Na deze zwakke momenten kwamen we beter in ons spel. Tot hele grote kansen leidde dit eerst nog niet. We kwamen via een corner terug in de wedstrijd. Een mooi genomen corner werd via Yassir en een verdediger binnen gewerkt. We hebben besloten om het doelpunt aan Yassir te geven. De jongens kregen gelijk weer op in een goed resultaat. En dat was ook terecht, want we hadden ook het betere van het spel. Maar enkele keren kwam Zwart Wit er goed uit, alleen stond Mike goed te keepen. Bij Mike begon ook de mooie aanval die leidde tot de 3-2. Via Mike, Jurre, Furkan en Stijn kwam Yassir één op één met de keeper. Hij omspeelde de keeper en scoorde de 3-2. Vlak voor rust kreeg Zwart Wit een corner, die werd weggekopt door Cas. De bal kwam bij Yassir terecht en die passeerde zijn mannetje.
Hij leek samen met Furkan twee tegen één te komen, alleen floot de scheidsrechter af voor rust. Helaas want het was de kans op de gelijkmaker.

In de rust werd er gezegd dat we verder moesten gaan met het spel zoals we de laatste 10 minuten van de eerste helft deden.

Dit gebeurde ook in de 2e helft. Zwart Wit kwam amper tot kansen in de 2e helft. En de enkele keren dat ze tot kansen kwamen stond Mike telkens goed in de weg. Zelf speelde we misschien wel onze beste helft van die seizoen, omdat we bijna geen kansen hadden weggegeven en zelf tot enkele goede kansen kwamen. Helaas hadden we niet het geluk dat ze erin gingen, want er werd 3 keer tegen de paal aangeschoten. Na een goede actie van Yassir leek Niek de gelijkmaker te kunnen maken, maar helaas vergat Niek om tegen de bal aan te schieten en rolde de bal over de achterlijn. Waar Yassir af en toe behoorlijk hard werd aangepakt en niet altijd bestraft door de scheidsrechter leek Stijn de 3-3 te kunnen maken, alleen miste zijn schot kracht. Aan onze zijde was het Cas die achterin veel duels won. Af en toe was die iets te fel en kreeg die een vrije trap tegen. De laatste paar minuten gingen we alles of niets spelen. Met het inbrengen van Furkan in plaats van Stijn probeerde we nog de gelijkmaker te forceren. Die leidde gelijk tot een grote kans van Yassir. Na een mooie actie van Furkan moest Yassir direct schieten. Zijn schoot werd gekeerd door de keeper. In de allerlaatste minuut kregen we nog een kans. Na een prachtige kapbeweging bracht Justin zichzelf in een schotpositie. Helaas lag de bal voor zijn linker en schoot die hem met buitenkant rechts in. Zijn schot miste kracht, maar toch had de keeper er moeite mee. Het leek een corner te worden en volgens Justin was de bal ook over de achterlijn. Helaas werd de corner niet gegeven. 3-2 was dan ook de uitslag.

De trainer van Zwart Wit vond dat zijn ploeg vandaag te veel had gekregen en dat wij meer verdiende. Dat is toch positief om te horen. We speelde vandaag een hele goede wedstrijd, helaas werden de zwakke momenten in de eerste helft afgestraft. Maar als we vaker zulke wedstrijden kunnen spelen na de winterstop zullen de punten wel volgen. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd op het programma thuis tegen VVOG.

Man van de wedstrijd: Yassir Mizhar