BAS JO11-1 - VVOG E3 : 6-3

BAS JO11-1 6 - 3 (2 - 3) VVOG E3
30-11-2013, 09:00 uur

BAS wint laatste competitiewedstrijd van VVOG

Vandaag stond alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was VVOG E3. Die hadden na 10 wedstrijden 7 punten behaald, dat zijn 2 punten minder dan dat wij dat tot nog toe hadden gedaan.

Er werd gezegd dat er vanaf het begin een keer scherp begonnen moest worden en dat wij weer een keer de eerste goal moesten maken in plaats van de tegenstander. Dat pakte de jongens goed op en gingen gelijk in de aanval. Met een paar enkele goede acties van Yassir en Furkan kregen we de kans om op voorsprong te komen, dit lukte echter niet. Toch kwam de verdiende voorsprong er wel. Het was Cas die van achteruit op kwam, Yassir liep goed in de breedte weg en kreeg de bal van Cas. Yassir nam de bal goed mee en schot de 1-0 binnen. Lang konden we daar niet van genieten, want direct vanaf de aftrap werd het 1-1. De bal werd terug gespeeld naar hun verdediger en die kon zo doorlopen, toen hoefde hij alleen nog maar een steekpass te geven aan de spits en die maakte het af. Niet veel later kwamen we ook nog op achterstand, een corner voor VVOG werd terug gelegd op hun verdediger en die schoot hem gelijk op goal. De bal werd door niemand aangeraakt en verdween achter Justin in de goal. Ook VVOG kon niet lang van hun voorsprong genieten, want een solo actie van Cas van achteruit zorgde voor de 2-2. Cas kon zomaar het halve veld oversteken en onderweg kwam die een paar tegenstanders tegen die, die zonder moeite passeerde. Vlak na de gelijkmaker kreeg Niek na een mooie actie de kans om ons op voorsprong te zetten. Zijn schot werd echter goed gepakt door de keeper en bleef het 2-2. Vlak voor rust viel de 2-3 toch nog, weer lette we niet goed op bij een corner en kon die vrij worden ingeschoten. We keken dus tegen een onnodige achterstand aan in de rust.

Mike was inmiddels gearriveerd en konden we met ze allen er een goede 2e helft van maken, want de eerste helft was niet heel best.

Vanaf het begin van de 2e helft was duidelijk dat de jongens wouden winnen. Snel druk zetten en veel strijd leverde al snel de gelijkmaker op. Weer was het een actie van Cas. Hij zag Yassir vrij staan, die faalde niet en schoot raak. Achterin kwamen we nauwelijks meer in de problemen, af en toe werd er een corner weggegeven, maar die waren niet heel gevaarlijk meer. Door telkens goed ingrijpen achterin en op het middenveld konden we druk houden op VVOG en bleven we goede kansen creëren. Dit leidde ook tot de 4-3. Na goed ingrijpen van Mike zocht hij gelijk de diepte bij Yassir. Dit passeerde zijn mannetje en schoot ook nu weer raak. Het was alweer zijn 3e van de wedstrijd. Het bleef lang 4-3, omdat wij de kansen niet af maakte, waardoor het lang spannend bleef. De beslissing viel toch, een schoot van Yassir leek dik naast te gaan, maar Furkan stond op het juiste plekje en kon de bal binnen tikken. Daarna werden er nog enkele goede kansen gemist. Jurre en Stijn waren nadrukkelijk opzoek naar hun eerste goal van het seizoen, alleen zat het niet mee in de afronding. Jurre kon in de slotfase nog wel een assist bijschrijven. Hij stuurde Yassir diep, die samen met Stijn bij de bal kwam. Stijn hield slim zijn mannetje tegen en Yassir kwam 1 op 1 met de keeper. Dit was voor Yassir geen probleem en maakte zijn 4e goal van de wedstrijd. 6-3 was dan ook de uitslag van de wedstrijd. Op basis van de 2e helft een dik verdiende uitslag. Een mooie afsluiting van het eerste helft van het seizoen.

De dag werd overigens afgesloten in Zwolle, omdat we 2e waren geworden bij het loten verkopen mochten we naar de wedstrijd PEC Zwolle – RKC.
Ook nog wel leuk om te vermelden is dat na de wedstrijd van vandaag tegen VVOG de trainers een penalty mocht nemen. Het was ditmaal Art die aan de beurt was. Hij probeerde er nog onderuit te komen maar dit lukte duidelijk niet. Achteraf was duidelijk waarom die er onderuit probeerde te komen. Hij miste namelijk zijn penalty, Art zag zijn penalty op de bal belanden. Toch kreeg die steun van Justin want die hield de penalty van de trainer van VVOG tegen waardoor beide trainers mis schoten.

Man van de wedstrijd: Cas Groot Koerkamp