BAS JO11-1 - ASV Dronten E3 : 2-2

BAS JO11-1 2 - 2 (1 - 2) ASV Dronten E3
15-2-2014, 09:00 uur

Wind speelt grote rol in gelijkspel tegen Asvd

Vandaag stond de 2e competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander van vandaag was een bekende, het was namelijk Asvd E3. Daar hebben we al 2 keer eerder tegen gespeeld. In de ochtend kregen we gelijk slecht nieuws te horen, onze aanvoerder Bram was ziek, zodoende moesten we het met een mannetje minder doen. En dat onder slechte omstandigheden, want er stond namelijk veel wind.

Zoals al gezegd stond er veel wind, en in de eerste helft hadden wij wind tegen. Je zou denken dat, dat een nadeel is. Alleen was daar in de eerste paar minuten niks van te merken, we waren duidelijk de betere partij en Asvd hield de ruimtes klein. Daardoor konden we niet echt grote kansen creëren. Daarna ging Asvd meer naar voren voetballen en hadden we het moeilijk om er nog uit te komen, zeker omdat de bal door de wind soms niet verder kwam. Toch kregen ze ook niet echt grote kansen om te scoren, mede doordat er achterin goed werd in gegrepen. In één van de spaarzame counters scoorde we de 1-0. Het was Yassir die de bal op eigen helft kreeg en ermee aan de wandel ging, onderweg passeerde die 2/3 man en schoot 1 op 1 met de keeper raak. Iets wat tegen de verhouding in kwamen we dus op voorsprong. In de counter daarna ging het fout, we leden balverlies op het middenveld, omdat we daar niet goed in positie stonden. Asvd speelde het vervolgens goed uit en scoorde de gelijkmaker. En ook nog voor rust kwamen we op achterstand. Een mislukte poging van de Asvd-speler waaide zo hoog in het goal. Enigszins een wat gelukkige treffer, maar ook die tellen helaas. 1-2 was dan ook de ruststand.

In de rust werd er gezegd dat we in de 2e helft druk moesten houden bij hun achterin, aangezien hun nu tegenwind hadden konden we daar mooi van profiteren. En ook proberen te schieten als de mogelijk was.

Vanaf het begin van de 2e helft waren we op zoek naar de gelijkmaker, we hielden goed druk op Asvd en gaven niks weg. De eerste afstandsschoten van Cas gingen nog over en naast, maar het was al een waarschuwing voor Asvd. Echt tot grote kansen kwamen we ook niet, telkens was de eind pass niet goed of werd er bij Asvd achterin goed in gegrepen. We gingen halverwege de 2e helft meer risico nemen, Cas die schoof door naar het middenveld. Zo probeerde we de gelijkmaker te forceren. In een poging van Cas het ook via een solo actie te proberen speelde hij de bal iets te ver voor zich uit, in een uiterste poging de bal nog binnen te houden met een sliding haalde die de bal niet meer binnen maar raakte die wel een supporter die niet zat op te letten en die ging onderuit. Niet veel later viel de gelijkmaker toch nog. Furkan zag Yassir vrij staan, die zijn mannetje vrij simpel passeerde en de bal rustig in de verre hoek schoof. 2-2. We probeerde door te drukke, maar op dat moment werd Asvd iets sterker. Lang duurde dat niet en zo probeerde we de laatste minuten nog de winnende te maken. Helaas kregen we daar niet echt de kans meer voor, waardoor het 2-2 bleef. We hebben er allemaal hard voor gewerkt zodat het in ieder geval nog gelijk is geworden.

De aankomende 2 weken hebben we geen competitiewedstrijd. Wel zullen er nog oefenwedstrijden volgen om wel bezig te blijven.

Man van de wedstrijd: Cas Groot Koerkamp