8-3-2014, 09:00 uur
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

Grote onnodige nederland in Nunspeet

Vandaag stond er een competitiewedstrijd tegen Nunspeet E4 op het programma. Beide teams hadden na 2 speelrondes 1 punt verzameld. Vandaag moesten we helaas Justin missen, die was namelijk ziek.

Zoals we vaker is gebleken beginnen we niet goed aan de wedstrijd. En vandaag was dat weer het geval. Het leek eerst nog goed te gaan, maar de eerste de beste aanval van Nunspeet was raak. Raar balverlies van Yassir leverde een achterstand op. Binnen een mum van tijd stond het 3-0. Niet goed ingrijpen op het middenveld en achterin en dat leverde een grote achterstand op. Er werd nog wel geprobeerd te voetballen daarna, maar het echte geloof dat we nog konden winnen ontbrak. Wel werden een aantal goede kansen gecreëerd, maar die werden niet afgemaakt door Cas, Furkan en Niek. Nunspeet speelde op de counter, en dat deden ze vrij goed. Kregen een paar goede kansen maar Mike pakte een paar uitstekende ballen. Toch werd het voor rust ook nog 4-0, weer niet ingrijpen achterin zorgde ervoor dat de wedstrijd al beslist was voor rust.

In de rust werd er nog gezegd als we zouden blijven voetballen en fel de duel in zouden gaan, er nog wel wat mogelijk was.

Dat bleek wel na rust. We speelde goed en creëerde niet een paar, maar heel veel grote kansen. Soms zat het tegen en raakte we de paal, een paar keerde redde de keeper van Nunspeet goed, maar over het algemeen werd het niet goed uitgespeeld of slecht ingeschoten. Wel waren we feller dan in de eerste helft, en gaven we bijna niks weg in de 2e helft. Toch kregen we in één van de counters een doelpunt tegen. Dat werd overigens wel mooi uitgespeeld door Nunspeet. Daarna kregen we nog enkele goede kansen, maar ze wouden er vandaag blijkbaar niet in. 5-0 was dan ook een geflatteerde uitslag. Dat het vandaag niet mee zat was ook bij de penalty’s te zien want ook toen werd de paal weer geraakt.

Toch kunnen we op basis van de 2e helft tevreden zijn, want er werden veel kansen gecreëerd en goed overgespeeld. Alleen moeten de kansen wel worden benut. Dat kunnen we dan volgende week laten zien tegen Swift’64.

Man van de wedstrijd: Stijn Custers

NUNSPEET E4 - BAS JO11-1: 5 - 0 (4 - 0)