22-3-2014, 08:45 uur
Schenk Oost, Bovenweg 8 't Harde

Superieur BAS haalt dubbele cijfers tegen Harde 't

Vandaag stond er een competitiewedstrijd tegen Harde 't op het programma. Die hadden tot nog toe 6 punten verzameld. Iedereen was aanwezig en zo konden we in de vroege ochtend die kant op gaan.

Na een matige warming-up mochten wij aftrappen. Zo matig was de warming-up, zo goed was het begin van de wedstrijd, want binnen 15 seconden lag die er al in. Vanaf de aftrap werd er goed overgespeeld. Furkan was uiteindelijk niet zelfzuchtig en legde de bal af op Yassir, die de bal niet meer kon missen in het lege doel. We bleven druk zetten op de tegenstander en gaven weinig ruimtes weg. Zo konden we kansen blijven creëren, dit loonde een paar minuten na de openingstreffer tot de 0-2. Het was een actie van Yassir over rechts. Hij passeerde de keeper waarop zijn tegenstander vervolgens de bal in eigen goal werkte. En niet veel later was het alweer raak. Het was een actie van Yassir, zijn voorzet werd door Furkan binnen geschoten. 0-3 na een minuut of 7. Het was een droomstart. En die werd ook doorgezet in de rest van de eerste helft. Met de uitblinkende Bram op het middenveld. Hij verloor geen één duel en was niet zelfzuchtig. Hij had Niek namelijk 2 a 3 enkele goede mogelijkheden geven om de score uit te breiden. Dit lukte Justin wel. Na een goede actie van Bram stond Justin op het goede plekje om de bal in te schieten. 0-4. Niet veel later ging Harde 't de fout in. De keeper rolde de laatste man in, die lette niet goed op, waardoor Yassir hem de bal af pakte. Yassir ging de keer voorbij en dacht te kunnen scoren, maar daar was de laatste man alweer, die probeerde de bal naast te schieten. Maar in plaats van dat hij hem naast schoot, schoot hij hem in eigen doel. 0-5. Dat was dan ook de ruststand. Een super goede eerste helft waarin we maar 2 a 3 kansen hebben weggegeven.

In de 2e helft begonnen we wat minder. Gaven wat kansen weg, maar die werden telkens goed gekeerd door Cas. Tot een tegengoal leidde het niet en zo konden we daarna de draad weer oppakken. En dat deden we ook. De hardwerkende Niek kon van dichtbij dit keer wel raak schieten. 0-6. De jongens verslapte niet en gingen op het zelfde niveau verder als daarvoor. Fel in de duels en druk blijven zetten op de tegenstander. Wat was een solo actie van Bram, zijn schot werd onderweg nog wel aangeraakt, maar het doelpunt komt toch op Bram zijn naam terecht. 0-7. Toen begon het geloof er te komen dat we de 10 weleens zouden kunnen halen vandaag. Dit verliep moeizaam, vaak werd het niet goed uitgespeeld of werden de kansen gemist. Uit een corner was het wel raak. De corner werd door Yassir perfect genomen, en door Jurre knap binnen gekopt. Het leverde Jurre nog wel een bult op zijn hoofd op. Niet veel later werd het zelfs nog 0-9. Na wat geklungel voor het doel kwam de bal voor de voeten van Niek, die zich niet bedacht en de bal in de verre hoek raak schoot. Cas had niet veel te doen, maar wat die moest doen deed die meestal goed. Bij corners kon die altijd nog net zijn hand er tegenaan krijgen en hij moest een keer nog vol op de bal duiken om een tegengoal te ver komen. Die kwam er uiteindelijk toch, niet helemaal goed ingrijpen achterin leverde overigens wel een prachtige goal op. Cas was kansloos op het schot. Het slotakkoord was voor Yassir, na een verre uittrap kwam die 1 op 1 met de keeper. Die omspeelde hij en schoot in het lege goal raak en zo stond een 1-10 op het scorebord. Dat was dan ook de uitslag.

Een fantastische team prestatie. Veel werklust gezien en bij vlagen werd er heel goed overgespeeld met elkaar. Complimenten voor het hele team. Mochten we dit niveau vast kunnen houden beloofd dat wat voor de rest van de competitie. Volgende week wacht er weer een vroege uitwedstrijd. Ditmaal is VSCO `61 de tegenstander.

Man van de wedstrijd: Bram ter Beek