VSCO '61 E2 0 - 5 (0 - 1) BAS JO11-1
29-3-2014, 08:45 uur
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

BAS wint ook bij VSCO

Vandaag stond er de wedstrijd tegen VSCO op het programma. VSCO had nog maar 3 wedstrijden gespeeld, daarin hadden ze nog geen enkel punt verzameld. Toch moeten we er niet te makkelijk over denken, na de goede wedstrijd van vorige moeten we die lijn vandaag doorzetten. Iedereen was aanwezig om dit te bewerkstelligen. En net zoals vorige week stond Cas in het doel.

We begonnen goed aan de wedstrijd, kwamen verdedigend niet in de problemen en konden zelf een aantal kansen creëren, maar de echte scherpte die ze vorige week wel hadden, hadden ze vandaag nog niet. Met name Yassir had er moeite mee. Overigens keepte de keeper van VSCO goed en hield die er een paar mooi uit. Cas had daarin tegen nauwelijks wat te doen, een schot ging ver naast en in de counters werden ze uiteindelijk ook niet echt gevaarlijk. We probeerde het telkens voetballend op te lossen, dat ging meestal vrij aardig. Alleen in de eindfase van de aanval ging het meestal mis. Ook werden soms de duels te makkelijk verloren, maar echt in de problemen kwamen we daardoor niet. Halverwege de eerste helft viel het eerste doelpunt. Het was Justin die scoorde, na goed doorzetten van Mike, en wat geklungel achterin dat de bal voor de voeten van Justin belandde. Die de bal rustig in het hoekje schoot en in het net zag verdwijnen. 0-1 was dan ook de ruststand, in een iets wat saaie eerste helft.

De 2e helft begon gelijk spectaculair, na een actie van Yassir kwam zijn schot hard tegen de paal terecht. En dat was nog maar het begin, want niet veel later raakte Mike de lat. Het bleef 0-1 waardoor het nog spannend bleef. In een counter maakte we dan toch de 0-2. Het was Niek die Yassir diepte stuurde op links. Yassir kwam met een actie naar binnen en schoot de bal onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek. 0-2. De wedstrijd leek gespeeld, maar toch kreeg VSCO nog goede kansen. Eerste een 1 op 1 situatie waarin Cas de sterkere was en daarna nog een afstandsschot, waar Cas moeite mee had maar de rebound werd niet heel goed in geschoten waardoor Cas de bal weer kon oprapen. Wij bleven kansen creëren en het waren voornamelijk Mike en Yassir die elkaar goed vonden. Na een mooie combinatie van die 2 kon Mike een voorzet geven. Die via Yassir nog weer tegen Niek aan kwam en erin ging. 0-3. Daarna moest Cas nog 1 keer redden, maar kon die de bal nog net uit de kruising tikken. Verder kwamen we niet meer in de problemen en konden we verder gaan uitlopen. Dit gebeurde ook. Het was een goede actie van Niek waarmee die Yassir vrij voor de keeper had gezet, die faalde niet en schoot raak. 0-4. Die gewisselde Stijn wou er graag nog even in, aangezien de een weddenschap had om te scoren. Hij kwam alleen wel gewoon achterin erin. Bij de eerste de beste corner ging Stijn mee naar voren. Waar eerdere goede corners van Mike niet gedaan mee werden, kon Stijn zijn voet er wel tegenaan zetten en rolde de bal zachtjes het goal in. 0-5. Een dolblije Stijn ( die op verzoek van de supporters toch maar ging juichen) bepaalde de eindstand op 0-5.

Het was niet zo goed als vorige week, maar toch een prima overwinning. Waar er in de 2e helft bij vlagen erg goed overgespeeld werd. En er vooral in de eerste helft achterin niks te halen viel voor de tegenstander. Dit moeten we vasthouden naar volgende week. Dan krijgen we VVOG op bezoek.

Man van de wedstrijd: Mike Vermetten