BAS JO11-1 - VVOG E3 : 5-1

BAS JO11-1 5 - 1 (2 - 1) VVOG E3
5-4-2014, 09:00 uur

BAS wint voor de 3e keer oprij

Vandaag stond de wedstrijd tegen VVOG E3 op het programma. We hebben al eerder tegen ze gespeeld. Dat was de laatste wedstrijd voor de winterstop, die werd toen gewonnen. Iedereen was vandaag aanwezig en Cas stond weer op goal, aangezien dat de laatste weken erg goed ging.

We begonnen niet goed aan het duel. Waren niet fel en er werd niet goed overgespeeld, waardoor VVOG de druk op ons had. Dit resulteerde eerst niet in kansen, maar uit een corner was het uiteindelijk toch raak. De bal werd eerst nog weggekopt maar de afvallende bal kon vrij worden ingeschoten, de bal leek houdbaar voor Cas maar toch verdween de bal in de korte hoek in het doel. Veel beter ging het daarna nog niet, er werd nog steeds veel balverlies geleden. Toch kwamen we op gelijke hoogte. Het was een vrije trap van Yassir die er in één keer in ging. Van een aardig afstandje schoot die raak. Na de gelijkmaker werden we iets sterker. We kregen een paar goede mogelijkheden, helaas waren die niet aan ons besteed. Het was van beide kanten niet goed in de eerste helft, want ook VVOG was slordig waardoor ze niet tot echte kansen kwamen. Vlak voor rust kwamen we nog op voorsprong. Uit een counter speelde Justin en Yassir mooi over, waardoor Justin de bal van dichtbij raak kon schieten. Een goed uitgespeelde counter. Dat was dan ook de ruststand.

In de rust werd gezegd dat we de 2e helft beter moesten beginnen dan hoe we de eerste helft zijn begonnen. Dit gebeurde niet, VVOG had het betere van het spel. We kwamen amper nog aan aanvallen toe. Door goed verdedigingen werden veel aanvallen nog onschadelijk gemaakt. Toch kwam VVOG regelmatig door onze verdediging, alleen stond Cas uitstekend te keeper. Meerdere malen konden die de bal uit het goal halen. Zelfs een keer met een spagaat kon die de bal tegenhouden. In een counter leken we de wedstrijd te beslissen. Het was een steekbal van Bram op Yassir, die op snelheid zijn tegenstander de baas was. En kon 1 op 1 met de keeper binnenschieten. 3-1. Daarna werd de druk van VVOG iets minder, ze kregen nog enkele mogelijkheden maar die werden niet benut. Daardoor kregen wij de kans om verder uit te lopen. Daar kregen we ook de kansen voor, maar die gingen er nog niet in. Maar na een actie van Yassir kon Furkan een niet te missen kans benutten, en dat deed die ook niet. Van dichtbij schoot hij met buitenkant rechts raak. Veel gebeurde er daarna niet meer, beide teams waren slordig in de passing. Toch werd er nog gescoord. Vaak legt Bram de bal nog af als die een schiet kans krijgt. Vanaf de kant werd er geroepen dat die moest schieten, maar volgens Bram kon dat niet omdat er iemand voor stond. Dus passeerde hij zijn mannetje en schoot hij hard raak. 5-1 was dan ook de eindstand.

Een wat geflatteerde uitslag, want VVOG dat over het algemeen het betere van het spel, alleen waren bij vandaag wat scherper voor de goal. Het is alweer de 3e overwinning op rij. Een goede prestatie die we door moeten zetten. De tegenstander voor volgende week is Hierden.

Man van de wedstrijd: Cas Groot Koerkamp