BAS JO11-1 - Hierden E3 : 1-4

BAS JO11-1 1 - 4 (1 - 1) Hierden E3
12-4-2014, 09:00 uur

BAS verliest onnodig van Hierden

Vandaag stond er de competitiewedstrijd tegen Hierden E3 op het programma. Hierden had ook al aardig wat punten verzameld, er werd dus gerekend op een lastige wedstrijd. Om een goed resultaat te halen zouden we iedereen nodig moeten hebben. En iedereen was er dan ook.

We begonnen niet goed aan de wedstrijd. De meeste spelers waren niet scherp en liepen we dus achter de feiten aan. Tot een tegengoal leidde dit nog niet, dit door goed verdedigingswerk van Jurre en Stijn en later ook nog Mike. Toch kwamen we op een verdiende achterstand. De speler van Hierden kon vrij binnenschieten, alleen in eerste instantie had Cas de bal, maar de rebound kon die hem niet meer keren en stonden we 0-1 achter. Het had ons wel wakker geschut, want daarna gingen we wel voetballen en creëerden we een paar goede mogelijkheden. Helaas hadden we niet de scherpte zoals we die de laatste weken wel hadden. Toch viel vlak voor rust de gelijkmaker. Het was een combinatie tussen Bram en Yassir, waarbij Bram een steekpass gaf op Yassir en die schoot vervolgens wel raak. 1-1. Een mooi uitgespeelde aanval en op dat moment ook een terecht tussenstand en tevens ook de ruststand.

De 2e helft begonnen we net zoals de eerste helft. Slap en weinig beleving. Gewoon je mannetje laten lopen in de hoop dat ze er toch niks mee doen. Hierden profiteerde er wel van. De 1-2 kwam nog met wat geluk tot stand. Het was een schot die via Bram van richting veranderde en zo Cas kansloos liet. De 1-3 kwam de spits 1 op 1 met Cas, die pakte de bal van de speler af, maar in plaats van hem in zijn handen te pakken schoot Cas hem weg. Zo bij iemand van Hierden in de voeten. Die bedacht zich geen moment en schoot raak. 1-3. Zo stonden we binnen een mum van tijd met 1-3 achter door weer niet goed te beginnen aan een helft. Daarna probeerde we de schade te repareren. We kregen enkele goede kansen. Het waren acties van Yassir die tot gevaar leidde. Zijn eerste 3 voorzetten konden helaas niet worden afgerond door Justin en Furkan. Waarna die niet veel later met Mike 1 op 1 kwam, ditmaal besloot Yassir zelf te gaan en kon de keeper helaas de bal tegenhouden. Jurre kon dat niet meer aanzien en bedacht ging geen moment toen de bal terug kwam. Hij schoot de bal in 1 keer op goal. De bal leek richting de kruising te verwijden, maar de keeper van Hierden kon weer redden. Zoals die de hele wedstrijd al goed stond te keepen. Het zat ons dus ook niet mee vandaag. Uiteindelijk scoorde Hierden, die ook in de 2e helft een paar goede kansen had gekregen alsnog een keer. 1-4 was dan ook de eindstand.

Bij vlagen hebben we goed gespeeld vandaag, maar 2 keer slap beginnen aan een helft heeft ons de overwinning gekost. Er was wel veel strijdlust te zien en de wil om uiteindelijk nog te winnen. Als we volgende week die vanaf het begin kunnen laten zien, hoeven we in ieder geval niet weer achter de feiten aan te lopen. Tegenstander van volgende week is SVL E5.

Man van de wedstrijd: Furkan Genc