Lelystad '67 E5 1 - 7 (1 - 1) BAS JO11-1
19-4-2014, 08:45 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

BAS wint uiteindelijk met grote cijfers van SVL

Vandaag stond er een competitiewedstrijd tegen SVL E5 op het programma. Vandaag moesten we het doen zonder Furkan.

Vanaf het begin was duidelijk dat wij het spel moesten maken. We kregen een paar goede kansen, alleen die werden niet benut. Bram raakte zelfs nog een keer de lat. We speelde te slap en ook het samenspel was niet goed te noemen. Zodoende kon SVL er af en toe uitkomen. Dit deden ze 1 keer goed. Een mooi uitgespeelde aanval werd afgerond. Een onverwachte 1-0 achterstand. Echt wakker werden we er niet van, want SVL bleef door drukken. Na enkele minuten kregen we weer grip op de wedstrijd en kregen we weer wat kansen. Uit een corner van Yassir kopte Jurre de gelijkmaker binnen. We kregen voor rust nog enkele kansen, alleen werden die niet benut.

De 2e helft begon beter. Gingen gelijk druk zetten en SVL kwam er amper nog uit. Die resulteerde in de 1-2 voorsprong. Een lange bal van Jurre werd door Yassir over de uitkomende keeper gekopt. Daarna kwamen we op stoom. Binnen enkele minuten scoorde we 2 keer. Eerst was het Justin die na een actie van Yassir scoorde en niet veel later scoorde Yassir na een pass van Cas. De wedstrijd was gespeeld en konden we het rustig uitspelen. Bram was inmiddels uitgevallen met een blessure en Stijn stond allen achterin en gingen we voor nog meer goals. Die kwamen er ook nog. Cas scoorde er nog 2, daarvan was er eentje met links. Ook Yassir scoorde nog een keer en zo stond de eindstand op 1-7. De score had nog groter kunnen zijn, maar Justin, Niek en Yassir kregen de ballen er niet in. Verder werd er nog wel goed samengespeeld en met een uitblinkende Jurre op het middenveld die elk duel won, konden we nog een aardig grote eindstand neerzetten. Maar als we vanaf het begin gewoon vel waren en goed samenspeelde dan was de score veel groter geweest.

Al met al een prima overwinning uiteindelijk. Een meer dan verdiende overwinning. Onze volgende wedstrijd is tegen SVL E4. Dan moeten we weer vol aan de bak om een goede prestatie neer te zetten.

Man van de wedstrijd: Jurre Kluit