Lelystad '67 E4 4 - 4 (1 - 4) BAS JO11-1
3-5-2014, 08:45 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

BAS komt nog goed weg met gelijkspel bij SVL

Vandaag stond er een competitiewedstrijd tegen SVL E4 op het programma. Vandaag was Mike er niet, die was een weekend weg.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Gaven SVL geen ruimte en speelde zelf goed over naar elkaar. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. Een corner werd uiteindelijk door de verdediger in eigendoel geschoten. Na enkele kansen gemist te hebben kwam de 0-2 uiteindelijk nog wel. Het was een diepte bal van Bram op Niek die vanuit een moeilijke hoek met buitenkant rechts binnen schoot. Op dat moment was het een meer dan verdiende tussenstand. Niet veel later viel ook nog de 0-3. Het was een actie van Yassir, die hem vervolgens hard raak schoot. Daarna werd het al wat minder. We werden slordig in het overspelen naar elkaar en de duels werden ook verloren. Dit resulteerde gelijk in de 1-3. Een voorzet vanaf rechts werd bij de 2e paal vrij binnen geschoten. Toch viel niet veel later de 1-4. Het was een actie van Yassir, zijn schot werd gepakt door de keeper, maar in de rebound schoot Stijn de 1-4 binnen. Dat was ook een meer dan verdiende ruststand.

Waar het in de eerste helft nog allemaal goed ging, was dat in de 2e helft totaal anders. We kwamen totaal niet meer aan voetballen toe, en ook de felheid was weg. Het resulteerde eerst nog niet in tegengoals. Aangezien SVL ook niet bij machten was om kansen te creëren. Toch viel de 2-4 wel, een afstandsschot kon niet gekeerd worden door Justin. Afgezien dat die houdbaar bleek kon de speler van SVL vrij in schieten. Vanaf dat moment werden we alleen maar slordiger, elke bal die we kregen ramde we gelijk naar voren. Zo kregen we bijna geen kansen. Alleen Yassir raakte nog een keer de kruising. In de slotfase ging het nog helemaal fout. Vlak voor tijd viel de 3-4. De speler van SVL kon vrij inschieten. En ook nog de 4-4. Vanaf rechts schoot de SVL- speler raak. Op basis van de 2e helft een meer dan verdiende uitslag, want de 2e helft hebben we niks laten zien en mogen we nog blij zijn met dit gelijkspel.

Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd tegen Zeewolde E3. We spelen dan thuis en kunnen we het seizoen nog mooi afsluiten, maar dan moet het wel beter dan wat we vandaag lieten zien.

Man van de wedstrijd: Jurre Kluit