BAS JO11-1 - Zeewolde E3 : 3-7

BAS JO11-1 3 - 7 (2 - 4) Zeewolde E3
10-5-2014, 09:00 uur

Hard werkend BAS verliest van Zeewolde

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd tegen Zeewolde E3 op het programma. Zij konden nog kampioen worden, maar dan waren ze afhankelijk van wat Swift zou doen. Aangezien Swift pas later op de ochtend speelde waren de begeleiders kijken bij deze wedstrijd. Wij waren compleet om er een leuke wedstrijd van te maken.

Vanaf het begin was duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. Ondanks een vroege achterstand bleven we voetballen. Waar hun eerste kans er meteen in zat, hadden wij daar mee moeite mee. Het waren Niek en Yassir die de paal raakt. De kans van Yassir was mooi uitgespeeld, alleen raakte die helaas de buitenkant van de paal. De kans van Niek was Niek scherp bij niet goed verdedigen aan hun kant, maar ook Niek raakte helaas de paal. Ditmaal de binnenkant van de paal. Nadat wij de kansen niet af hadden gemaakt kwam een mindere fase. We verloren simpel de bal en kwamen niet meer aan kansen toe. Binnen 10 minuten was de achterstand van 0-1 naar 0-4 gegaan. Toch een compliment hoe de jongens het daarna hebben opgepakt, niet de kop laten hangen maar door voetballen en hard werken. Het was een individuele actie van Yassir die de 1-4 op het scorebord bracht. Na een goede actie maakte hij hem keurig af. Nog voor rust maakte we de 2-4. Het was weer een actie van Yassir, die de bal vanuit een moeilijke hoek nog op doel kreeg. De bal leek er sowieso al in te gaan, maar spits Justin gaf nog het laatste tikje zodat de bal er sowieso in zat. 2-4 was de ruststand, met een goede laatste 5 minuten voor rust.

Het goede spel aan het einde van de 1ste helft wouden we doortrekken in de 2e helft. Helaas lukte dit niet helemaal. Het was Zeewolde dat het spel maakte en hier echt wilde gaan winnen. Dit resulteerde in een snelle 2-5 en de beslissing. Daarna kreeg Zeewolde enkele goede mogelijkheden om de score nog groter te maken. Dit lukte in eerste instantie niet, door goed keeperswerk van Cas en verdedigingswerk van Stijn en Mike. Nadat Zeewolde de 2-6 had gemaakt, vonden zij het ook wel mooi geweest en namen ze iets gas terug. Daardoor konden wij daar hard te blijven werken enkele kansen creëren en misschien zelfs nog een keer te scoren. Dit lukte uiteindelijk ook. Waar eerst een corner laag nog werd gemist door Justin, was het bij de 2e keer wel raak. Weer was de corner van Yassir, alle aandacht ging naar de net ingevallen Jurre. Dit kwam voor Justin goed uit en kon bij de eerste paal raak koppen. 3-6. Uiteindelijk scoorde Zeewolde na een foutje bij ons achterin nog de 3-7. Dat was de uitslag.

De strijdlust was na vorige week tegen Svl weer terug. Dat was goed om te zien. Helaas heeft het niet een overwinning gebracht, maar hebben we wel een leuke wedstrijd neergezet. Dit was onze laatste competitiewedstrijd, er wachten alleen nog enkele toernooien.

Man van de wedstrijd: Justin Petersen