BAS JO11-1 1 - 7 (1 - 5) Unicum E2
31-10-2015, 09:00 uur

Helaas....

Zaterdag 31 oktober 2015, BAS E1-Unicum 1-7
De voortekenen leken goed voor deze belangrijke wedstrijd; een fit team (vooral na de lange rustperiode in de herfstvakantie), mooi weer en een wedstrijd op eigen terrein!
Niets bleek echter minder waar. De eerste barstjes kwamen al in de vroege ochtend. Thijs bleek ziek te zijn en kon dus niet meedoen. Wat jammer dat we deze rots in de branding in de verdediging moesten missen! De E1 bleef zich desondanks vasthouden aan de lijfspreuk: een team een taak. De jongens begonnen vol goede moed aan de warming up, wetende dat Unicum vooral niet onderschat moest worden.

Geduchte tegenstander
Om 9.00 uur klonk het startsignaal. Tim begon als wissel en zag samen met de supporters hoe snel het spel van Unicum meteen al was. Na een paar minuten kon Silvijn al aan het werk. Het schot van Unicum ging net over. BAS E1 was gewaarschuwd…. Vlak daarna was er een klein kansje voor Kevin, maar helaas ging de bal net naast.
Het spel van Unicum bleef snel en bleek Unicum toch de geduchte tegenstander. In de 5e minuut valt dan de 0-1. De mannen van de E1 waren zoekende en kwamen niet echt lekker in de wedstrijd. Ondertussen voorkwam Silvijn een 0-2 en leek het weer even beter te gaan. Niets was minder waar want enkele minuten daarna was het toch echt 0-2. Art probeerde vanaf de zijlijn de mannen nog extra tips te geven (“de bal moet rollen-geen meters maken”), maar die tips konden niet omgezet worden in daden.
Jasper liet nog een mooie actie zien en won het duel om de bal, maar helaas geen doelpunt voor de E1. Art schoof Lars door naar voren als spits, maar ondanks de wijziging in de opstelling bleef de E1 tegen een achterstand aan kijken.

Hard werken voor Silvijn.
Silvijn had het nog steeds druk bij zijn doel. Ondanks een paar mooie reddingen was het zomaar 0-3. Het verraste de verdediging van onze jongens ook. Kevin probeerde nog een doelpunt te maken, maar ook zijn poging was tevergeefs. Inmiddels was het 0-4. Unicum maakte volop gebruik van de verwarring die bij onze pareltjes van de polder heerste.
Bram deed nog een goede poging te bal te overmeesteren, maar delfde het onderspit in het gevecht om de bal. In de tussentijd liep de achterstand verder op naar 0-5. Gelukkig wist Olaf door goed te verdedigen een 0-6 nog voor de rust te voorkomen.
Maar toen was er toch nog een klein lichtpuntje voor de jongens. Lars scoort het eerste doelpunt! Een mooie opsteker zo net voor de rust met 5-1 op het scorebord. In de rust gaf Art de jongens nog een peptalk, hopende dat dat het tij kon keren.

Tweede helft niet heel anders
Helaas was de tweede helft niet heel anders qua spel. Unicum bleek toch een maatje te groot voor de E1. Ondanks mooie acties van onze verdedigers Kyan, Olaf & Tim was Unicum nog niet klaar met scoren, de 1-6 stond alweer genoteerd in het boekje van de scheidsrechter.
Het team kon elkaar nog steeds niet goed vinden op het veld en het geluk was ook niet aan hun kant. Ze konden de achterstand niet wegwerken. Er waren nog enkele schoten op het doel van Unicum, maar die keeper had toch minder te verduren van BAS dan andersom.
Een vrije trap die was gegeven na een overtreding op Lars, had ook niet het gewenste effect.
Vlak voor het eindsignaal scoorde Unicum het laatste doelpunt van deze pittige wedstrijd.
Eindstand 1-7.

Volgende week spelen de jongens tegen SV Epe, nummer drie op de ranglijst. Nieuwe ronde, nieuwe kansen….