DVS '33 Ermelo E2 3 - 5 (1 - 2) BAS JO11-1
16-3-2016, 18:30 uur
Sportpark DVS, Sportlaan 27 Ermelo

Heerlijk avondje in Ermelo.

De eerste inhaal wedstrijd: alle ski-mannen zijn gelukkig heelhuids terug. Tim kan er helaas niet bij zijn vanavond en met Kevin als eerste reserve wordt de wedstrijd tegen DVS’33 gestart.
Het belooft geen gemakkelijke avond te worden. Gelijk na de aftrap begint Ermelo met veel druk vooruit. De verdediging van de E1 Olaf, Thijs en Kyan moeten veel werk verrichten om DVS van scoren te beletten . Na 4 minuten komt BAS beter in het spel en met een splijtende pass van Lars kan Bram de bal binnen schieten 0-1.
Silvijn weet met een prima redding de gelijkmaker te voorkomen. BAS zet weer aan en brengt de verdediging van Ermelo aan het wankelen. Lars speelt de keeper door de benen, maar de bal wordt van de lijn gehaald. Jasper is erg snel vandaag, waarschijnlijk door geleende slidingbroek van Kevin, maar hij schiet de bal net naast. Ook Thijs krijgt de bal niet in de touwen. Kevin die net in het veld staat ziet zijn kans en plaatst de bal tussen de palen 0-2. Door het vooruit spelen van BAS ontstaat er voor DVS ruimte op het middenveld en met een geplaatste lob weet Ermelo de schade te beperken tot 1-2. Het vallen van de duisternis valt samen met de rust en kan DVS op zoek naar de lichtschakelaar.
De eerste minuten van de tweede helft gaat het spel op en neer, echter krijgt Ermelo meer grip op het spel. Vanuit een hoekschop wordt de bal binnen geschoten: 2-2. Door de gelijkmaker en de druk van Ermelo heeft BAS geen rust aan de bal en komt Ermelo via een mooie aanval op voorsprong 3-2
Een gemiste kans van Lars maakte hem nog fanatieker en na een pass van Kyan weet hij nu wel gelijk te maken. (3-3) Beide partijen gaan nu vol voor de winst, het is spannend voor de ouders langs de lijn en de kou wordt vergeten. Olaf loopt regelmatig de bal uit de voeten van de tegenspeler en Kyan schiet zelfs met links de bal naar voren. Na een aantal kansen over en weer, wordt een schot van Kevin gekeerd. Gelukkig staat Bram klaar om in de rebound te scoren 3-4.
Een kans van Ermelo wordt door keeper Silvijn gevangen om zo de gelijkmaker te voorkomen. Mede door de inzet van Jasper krijgt Thijs overwicht op het middenveld, hierdoor ontstaan een paar kansjes voor BAS. Het blijft een aantrekkelijk schouwspel door de grote inzet van beide teams. Kevin ziet zijn schot net onder lat achter de keeper van DVS verdwijnen. Een verdiende voorsprong: 3-5. De spelers van BAS vinden dat het mooi is zo en kijken de vriendelijke scheidsrechter aan of het nog geen tijd is. De E1 moet nog 1,5 minuten op de tanden bijten, waarna de overwinning gevierd kan worden.