Hulshorst JO11-1 0 - 12  BAS JO11-1
9-11-2019, 10:15 uur
De Eendracht, Brandsweg 3 Hulshorst

Dubbele cijfers in Hulshorst..

Zaterdag 9 november stond voor de jongens van B.A.S JO11-1 de competitiewedstrijd tegen Hulshorst JO11-1 op het programma. Op papier een wedstrijd die gewonnen moest worden. Ondanks de stand, waarin Hulshorst tegen degradatie vecht, was er van onderschatting absoluut geen sprake. Vanaf het begin moesten de jongens hun kop erbij houden en, zoals Floris zo mooi zei, ons eigen spel spelen.

De eerste 10 minuten ging het erg gelijk op. Hulshorst kwam verrassend goed uit de startblokken en creëerde dan ook wat goede mogelijkheden. De toen nog keepende Jorden was echter scherp en wist het doel keurig schoon te houden. Ook dit was een doel van vandaag. De 0 was dit seizoen nog niet gehouden en de honger naar een zogenoemde 'clean sheet' was groot.

Waar het achterin goed stond, werden er aan de andere kant van het veld de nodige kansen gecreëerd en kon de goal dan ook niet uitblijven. Het was Sam die de goal voor zijn rekening nam. Na deze goal ging het wat beter lopen bij B.A.S. met een doelpunt van Nik, een eigen doelpunt en een tweede goal van Sam als gevolg. 0-4 bij rust.

In de rust werd geconcludeerd dat Hulshorst wel degelijk een gevaarlijke tegenstander was. Het was dus zaak voor de jongens om zich aan de gemaakte afspraken te houden, iets wat overigens in de eerste helft keurig gedaan werd. Noemenswaardig feitje is dat Jorden in de rust zijn keeperstenue verwisselde voor het wedstrijdtenue van Thomas, die logischerwijs zijn plaats in de goal innam.

Na de rust ging B.A.S. door waar het gebleven was. Bij Hulshorst leek het beste er wel vanaf en gingen de koppen steeds meer hangen. De score liep hoger en hoger op, totdat op een gegeven moment de monsterscore van 0-12 op het scorebord stond. Gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag, maar gezien het begin van de wedstrijd toch wat geflatteerd.

Sam deed nog een duit in het zakje met nog twee goals, Kevin wist naast zijn assists ook nog een doelpunt te maken, Thijs scoorde ook zijn gebruikelijke doelpuntjes en zelfs Jurre(!) wist er twee te maken. Al met al een positieve ochtend voor B.A.S. een wederom een stap in de goede richting!

Volgende week speelt de JO11-1 een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen JO11-2. om half 9, in Kampen! Tot dan.